24.11.2015

Update 27/10/2023

Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw, opgeluisterd door De Laatste Showband, reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo op 12 november 2015 voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Het betroffen zowel 2 awards voor preventie en welzijn als 2 awards voor human ressources. Initieel waren er enkel awards voor human ressources, maar sedert 2013 zijn er ook awards voor welzijn.

De prijswinnaars van 2014 kwamen ook aan bod met een videoboodschap welke positieve invloed de award op hun organisatie heeft gehad in het afgelopen jaar.

ADMB Awards voor preventie en welzijn

In de categorie preventie en welzijn ging de award bij de studenten naar Alain Deloore, student preventieadviseur niveau II aan Syntra West Kortrijk. Hij kreeg de prijs voor zijn eindwerk ‘Welzijn op het werk zonder beperking’ over efficiënte communicatie van een preventiebeleid aangepast aan werknemers met een beperking. Stefan Hinnekens, eveneens student preventieadviseur niveau II aan Syntra West Kortrijk, kreeg een eervolle vermelding voor zijn werk rond het verantwoord stapelen van pakken hout en plaatmaterialen en het rijden met deze lasten op grote hoogte.

Bij de professionals in de categorie preventie en welzijn ging de ADMB Award naar Philippe Peeters van Dienstenbedrijf BOD uit Bredene, voor zijn project ‘Een geïntegreerd veiligheidsbeleid binnen een dienstencheque-onderneming’. Lieve Vantieghem (Daikin Europe nv) kreeg een eervolle vermelding voor haar project rond ergonomische werkbelasting bij werkposten.

De jury, onder leiding van Luc Van Hamme, vermeldde dat de vele onderwerpen ook linken hebben met actuele thema’s, zoals re-integratie en langer werken, met ergonomie-invalshoeken en een absenteïsmebeleid.

ADMB Awards voor HR

De ADMB Award in de categorie HR bij de studenten ging naar Lara Serpentier, masterstudente Psychologie aan de Universiteit Gent. Voor haar masterproef onderzocht zij de rol van emoties en affectieve reacties op de verwachtingen en percepties van werkzoekenden in hun zoektocht naar een job. Natasha Bellinck, ook studente Psychologie aan de Universiteit Gent, kreeg een eervolle vermelding met haar masterproef ‘Diversiteit realiseren in organisaties: test van Avery’s model’.

Ilse Jansoone van het Gentse Digital Agency Wijs kreeg de ADMB Award voor HR in de categorie professionals voor haar project Engage.

Meer info

Het oorspronkelijk bericht op de website van ADMB (ondertussen Liantis) is niet meer beschikbaar. Wel op de website van de Vlaamse ondernemer (DVO): Groep ADMB en Provikmo reiken 15de “ADMB Awards” uit.

Berichten over de vorige (en volgende) awards

De persberichten van vorige (en volgende) prijswinnaars zijn niet meer beschikbaar op de ADMB-website. Wel is er nog ad hoc berichtgeving in andere nieuwsberichten beschikbaar:

In 2018 fusioneerden HR-bedrijven ADMB, Provikmo en Zenito tot Liantis. De traditionele ‘ADMB-Awards’ werden dan ook voor een eerste keer omgedoopt tot de ‘Liantis awards’. Lees hierover volgend bericht: Eerste maal Liantis awards in Concertzaal.