Leren over de vele aspecten van textielreiniging via E-DryClean

E-DryClean is een interactief webplatform dat is ontwikkeld voor ondernemers en werknemers die actief zijn in de textielreiniging om hen via e-learning en/of blended learning methodes de vele aspecten van de professionele textielreiniging bij te brengen.

Wat is E-DryClean?

E-DryClean is een internationaal initiatief om praktisch onderwijsmateriaal via een interactief webplatform (e-learning en blended learning) toegankelijk te maken speciaal voor de Europese textielreinigingsindustrie. Doel is het verbeteren van het opleidingsniveau van de ondernemers en werknemers in de textielreiniging.

Personeel van kleine en regionale textielreinigingsbedrijven (1 tot 250 werknemers) krijgen op deze manier de mogelijkheid om vrijblijvend hun kennis te vergroten over de verschillende aspecten van textielreiniging. De doelgroep krijgt via de website een aantal opleidingmodules aangeboden die ze op elk gewenst moment kunnen afwerken.

Zes opleidingsmodules

E-DryClean biedt zes verschillende opleidingsmodules:

  • Module 1: Nationale en Europese milieuwetgeving op het gebied van oplosmiddelen
  • Module 2: Perchloorethyleen
  • Module 3: Koolwaterstoffen
  • Module 4: Alternatieve oplosmiddelen
  • Module 5: Machinetechnologie
  • Module 6: Bijzondere aspecten

De verschillende opleidingsmodules zullen de Europese textielreinigingsindustrie in staat stellen om te voldoen aan de bestaande en komende richtlijnen en aan de eisen voor de klant.

Meer informatie

Raadpleeg de website van E-DryClean