Blog

Op de blog vindt u overzichtsartikels over welzijn op het werk. Er wordt steeds doorgelinkt naar relevante en interessante informatie over het besproken onderwerp.

 

Alcohol en drugs
Vervoer en opslag

Transportveiligheid in Europa: handboek, prijzen, alcoholgebruik

Op 25 april 2012 werd het PRAISE-handboek voorgesteld op een internationaal seminarie in Brussel. Het Europees PRAISE project staat voor: Preventing Road Accidents and Injuries for the Safety of Employees (voorkoming van wegongevallen en letsels voor de veiligheid van werknemers). Tevens werden de jaarlijkse transportveiligheidsprijzen uitgereikt. Europa ijvert ook voor een nultolerantie voor het rijden onder invloed van alcohol.

Alcohol en drugs
Vervoer en opslag

DRUID: rijden onder invloed van drugs, alcohol en geneesmiddelen

Het Europees project DRUID staat voor “Driving under the Influence of Drugs, Alcohol and Medicines”. De bedoeling ervan is om het onveilig rijden onder invloed van drugs, alcohol en geneesmiddelen op een meer geïntegreerde manier aan te pakken.

Alcohol en drugs / KMO

Drank- en drugsproblemen op het werk aanpakken met ‘Mepmis’

Het Europese project ‘Maximising employee performance by minimising the impact of substances in the workplace’ (Mepmis) heeft haar nieuwe website gelanceerd. Met de site wil het project kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) helpen bij het opstarten van een beleid rond alcohol- en druggebruik op de werkvloer. De site bevat een schat aan documentatie en verschillende e-learning tools over deze materie.