Inzicht in aandoeningen aan het bewegingsapparaat met Napo

Een nieuwe online toolkit met Napo animatiefilmpjes is bedoeld om mensen bewust te maken van aandoeningen aan het bewegingsapparaat en hun advies daarover te geven. De toolkit bevat 14 verschillende activiteiten waarmee men binnen organisaties groepsgesprekken kan stimuleren met eigen personeel en de werknemers in de toeleveringsketen. De toolkit is ook geschikt voor gebruik binnen beroepsopleidingen.

Er wordt ingegaan op kantoorwerk, het hanteren van ladingen, repetitief werk, statische en belastende houdingen en de invloed ervan op de gezondheid van werknemers. Daarnaast wordt binnen de interactieve activiteiten ingegaan op preventiemaatregelen op de werkplek en binnen de organisatie.

Meer info

De toolkit is beschikbaar in het Engels op de website van de Napo films: Napo in the workplace.

Deze toolkit kan worden gebruikt in combinatie met de inleidende vragen op de website van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA): Conversation starters voor gesprekken op de werkvloer over aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Op de website van de Napo films zijn de startpagina en de pagina ‘Napo voor leerkrachten’ een beetje aangepast voor een betere online-ervaring.

Zie ook dit thema op de website van EU-OSHA: Aandoeningen aan het bewegingsapparaat.