Boek: Actuele uitdagingen voor de veiligheid en de gezondheid op het werk

14.12.2017
In het boek 'Actuele uitdagingen voor de veiligheid en de gezondheid op het werk', bundelt Jan Van Peteghem zijn inzichten op de actuele ontwikkelingen in preventie en bescherming op het werk. De auteur kende een lange carrière in de academische wereld, maar ook in het management van interne en externe preventiediensten.

Dit werk bevat beschouwingen over hoe het welzijn op het werk kan worden aangestuurd en dit zowel vanuit de overheid als op de werkvloer. De auteur snijdt een reeks mythes aan: de administratieve verplichtingen, de risicoanalyse, het gezondheidstoezicht en de preventiehiërarchie. Hij belicht de rol van de zorgsystemen en de diverse actoren in preventie, met een kritische noot die de lezer aanzet tot reflectie.

Het boek is tot stand gekomen dankzij vele gedachtewisselingen met collega’s die actief zijn op het brede vakgebied van de veiligheid en de gezondheid op het werk. Het werk tracht dan ook een groot aantal resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek inzake de veiligheid en de gezondheid op het werk te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Dat boek kan worden besteld via de website van INNI Publishers: Actuele uitdagingen voor de veiligheid en de gezondheid op het werk.

Bron: PreventNews - 7 december 2017