Doe mee aan de fotowedstrijd #20jaarwelzijnophetwerk

04.08.2016
Vandaag, op 4 augustus vieren we de 20e verjaardag van De Wet betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk.

Vandaag, op 4 augustus vieren we de 20e verjaardag van De Wet betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk.  
Naar aanleiding van deze verjaardag organiseert de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg een fotowedstrijd op sociale media. Tweewekelijks kan iedereen foto’s doorsturen over een specifiek thema rond welzijn op het werk

Fotowedstrijd #20jaarwelzijnophetwerk

Deel jouw foto over een specifiek thema over welzijn op het werk. Plaats deze foto op instagram, facebook of twitter met als hashtag #20jaarwelzijnophetwerk. Wie weet verschijnt jouw foto op onze website beswic.be!

Eerste thema: veiligheid op het werk

Arbeidsveiligheid is de discipline die tot doel heeft arbeidsongevallen te voorkomen. Het gaat hier dus over de interacties tussen de technische installatie en de werknemer.

De werkgevers moeten waken over de veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Dit is één van hun belangrijkste verplichtingen. Dit betekent dat zij een aantal algemene preventieregels moeten naleven, door de aanpassing van de arbeidsomstandigheden of de arbeidsuitrusting.

Wat moet je doen?

  1. Maak en deel jouw foto die aansluit met het thema “veiligheid op het werk”. Deze foto kan gaan over veiligheidsmaatregelen op jouw werkplaats, goede praktijken bij werkgevers en werknemers, veiligheidsuitrusting op het werk,… Laat jouw inspiratie de vrije loop gaan!
  2. Post jouw foto op je instagram of twitterkanaal of deel het op onze facebookpagina. Gebruik de hashtag #20jaarwelzijnophetwerk
  3. Jouw foto wordt in ons wedstrijdalbum op de Facebookpagina van de FOD Werkgelegnheid opgenomen. De foto’s met de meeste likes in dat album verschijnen op beswic.be en worden geprojecteerd tijdens ons slotevenement in december!

Tweewekelijks kondigen wij de winnaars aan. Dus hou zeker www.beswic.be en onze Facebookpagina in de gaten!

Het wedstrijdreglement kan je hier downloaden.

Op deze website beswic.be is meer informatie over de preventie van risico’s, veiligheid en gezondheid op het werk beschikbaar

Meer informatie over arbeidsmiddelen is beschikbaar op de site van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Meer informatie over de individuele uitrusting is beschikbaar op de site van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.