Europees project en rapporten over veiligheid en gezondheid van oudere werknemers

13.10.2016
Nu het project met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van oudere werknemers ten einde loopt, stelt het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) de belangrijkste conclusies daarvan voor aan het Europees Parlement. Daarnaast publiceert het Agentschap een reeks verslagen over veiligheid en gezondheid op het werk (VGW) in de context van een verouderende beroepsbevolking in de Europese Unie.

In de verslagen komen uiteenlopende onderwerpen aan bod: een overzicht van de algemene gevolgen van een vergrijzende beroepsbevolking voor de veiligheid en gezondheid op het werk, maar ook de implicaties voor vrouwen in het bijzonder. Men vindt er ook een analyse van de bestaande beleidslijnen, strategieën en programma's in Europa om werken op elke leeftijd veiliger en gezonder te maken, alsook meer informatie over specifieke systemen voor herintegratie en terugkeer naar het werk.

Meer informatie is in het Engels beschikbaar op de overzichtspagina van het project op de website van EU-OSHA: European Parliament pilot project on health and safety of older workers.