Herfstoproep van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk: Laat u vaccineren, neem de herfstbooster, neem de generieke gids als inspiratiebron

12.10.2022
Cijfers wijzen duidelijk uit dat het aantal coronabesmettingen opnieuw aan het stijgen is. Een nieuwe coronagolf is dus op komst. Dat zal helaas ook weer de druk op het zorgpersoneel verhogen en op de werkvloer zorgen voor meer absenteïsme wegens ziekte en isolatie.

Dit alles baart ook de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk zorgen. Ze hebben daarom recent overleg gepleegd met het hoofd van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en met de professor die de leiding heeft over de groep biostatistici, die deze nieuwe golf hadden voorspeld.

De Hoge Raad schuift twee belangrijke hulpmiddelen naar voren: de vaccinatie en de Generieke gids “Veilig Werken tijdens een epidemie of een pandemie”.

Lees er meer over in volgend nieuwsbericht op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg: Herfstoproep van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk: Samen tegen corona! Laat u vaccineren, neem de herfstbooster, neem de generieke gids als inspiratiebron.