Rondetafelgesprek over levenslang leren voor gezondere werkplekken

Op 2 december 2021 organiseren het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA), de Europese Commissie en het ‘European Forum for Vocational Education & Training’ (EfVET) samen een rondetafelgesprek in het kader van de ‘Lifelong Learning Week’. Tijdens het gesprek, dat digitaal te volgen is, zal worden nagegaan hoe de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat een belangrijk deel kan en moet uitmaken van beleid rond levenslang leren.

Miljoenen Europese werknemers lijden aan een musculoskeletale aandoening (MSA). MSA kunnen bijzonder schadelijk zijn voor het welzijn van de werknemer en het vermogen om te blijven werken. Ze vormen een van de belangrijkste redenen voor invaliditeit, ziekteverzuim en vervroegd pensioen. MSA mogen dan wel vermijdbaar zijn, ze blijven het meest voorkomende werkgerelateerde gezondheidsprobleem.

Het rondetafelgesprek, dat voortbouwt op de expertise rond beroepsonderwijs en -opleidingen van het EfVET, zal nagaan hoe de campagne “Gezond werk: verlicht de last!” van EU-OSHA de gelegenheid biedt om partnerschappen uit te bouwen tussen Europese professionelen uit de wereld van veiligheid en gezondheid op het werk (VGW) en het beroepsonderwijs. Op die manier kan men MSA voorkomen en het welzijn van de werknemers nu en in de toekomst bevorderen.

Meer info