Sensibiliseringssessies ter preventie van musculoskeletale aandoeningen

De Algemene Directie Humanisering van de Arbeid van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zal in de loop van 2018 sensibiliseringssessies organiseren ter preventie van musculoskeletale aandoeningen op het werk voor verschillende sectoren. Zo worden dit jaar de volgende sectoren beoogd: de sector van de thuishulp, de zorgsector, de horecasector, kinderdagverblijven, alsook administratief personeel.

Musculoskeletale aandoeningen (MSA) waaronder rugklachten en klachten aan de bovenste en onderste ledematen zijn één van de belangrijkste arbeidsgerelateerde gezondheidsproblemen en zijn bovendien de belangrijkste oorzaak van langdurige arbeidsongeschiktheid. In België riskeren 8 op 10 mensen om ooit rugklachten te hebben tijdens hun leven. Daarnaast komen ook nek- en schouderklachten frequent voor.

Tijdens deze sessies krijgt u onder andere een aantal handvatten aangereikt en/of antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe een correcte basishouding aanleren en aannemen?
  • Hoe (collega’s) aanzetten tot meer bewustzijn rond MSA op het werk?
  • Hoe bepaalde aspecten integreren om tot een goed beleid te komen?

Laat deze kans niet onbenut en schrijf u in via de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle evenementen over de preventie van musculoskeletale aandoeningen op het werk.

Meer informatie is eveneens beschikbaar op www.evenementen.werk.belgie.be.