Webinar over telewerk en hoe musculoskeletale aandoeningen en psychosociale risico’s voorkomen

Om de COVID-pandemie in te dijken heeft de overheid een uitzonderlijke inspanning gevraagd aan al wie kan telewerken. Dit langdurig telewerken heeft gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid: musculoskeletale aandoeningen en psychosociale klachten namen toe. Voor telewerkers is het ook vaak niet gemakkelijk om het evenwicht tussen werk en privéleven te bewaren.

Op vrijdag 5 maart 2021, van 14 tot 16 uur, organiseert de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Werkgelegenheid) over dat onderwerp een webinar via TEAMS.

Deze webinar wil:

  • het wetgevend kader schetsen, waaronder de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 149 van 26 januari 2021 over het aanbevolen of verplicht telewerk als gevolg van de COVID-19 crisis;
  • instrumenten en goede praktijken aanreiken om de arbeidsomstandigheden van telewerkers te verbeteren, musculoskeletale aandoeningen en psychosociale klachten te voorkomen of te verminderen.

Meer info en inschrijving

Meer informatie over de webinar en inschrijving voor dit evenement via de evenementenwebsite van de FOD Werkgelegenheid: Telewerk, hoe musculoskeletale aandoeningen en psychosociale risico’s voorkomen? - Webinar via Teams.

Franstalige webinar

Een Franstalige sessie is voorzien op dinsdag 16 maart 2021 van 10 tot 12 uur. Meer info daarover op de evenementenwebsite van de FOD Werkgelegenheid: Télétravail, comment prévenir les risques psychosociaux et les troubles musculosquelettiques? - Webinaire via TEAMS.