Winnaar van de filmprijs "Een gezonde werkplek" 2021

29.11.2021
"Yoon" van de Portugese filmmakers Pedro Figueiredo Neto en Ricardo Falcão heeft de filmprijs “Een gezonde werkplek” 2021 gewonnen. De prijs wordt tijdens het internationale festival voor documentaires DocLisboa uitgereikt aan de beste film over een werkgerelateerd thema.

De documentaire “Yoon” volgt de Senegalese koerier Mbaye Sow op een van de regelmatige reizen die hij sinds tien jaar maakt tussen Lissabon en Dakar, de twee plaatsen die hij thuis noemt. Om Senegal, zijn land van herkomst, te bereiken rijdt hij in zijn eentje zo’n 4.000 kilometer in een met koopwaar volgestouwde oude auto. Op zijn reis moet Mbaye verschillende uitdagingen overwinnen en op zijn veiligheid letten terwijl hij zijn weg moet zien te vinden in een wirwar van relaties. De film staat stil bij het moeilijke leven van miljoenen arbeidsmigranten.

De filmprijs “Een gezonde werkplek” (‘Healthy Workplaces Film Award’ – HWFA) is bedoeld om de aandacht van het publiek te vestigen op en meer belangstelling te wekken voor onderwerpen in verband met veiligheid en gezondheid op het werk.

Meer info op de website van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA):