Winnaars Liantis awards 2019

06.11.2019
Op 10 oktober 2019 vielen Studiebureau Jonckheere en dienstenchequebedrijf Sthep in de prijzen tijdens de Liantis awards 2019 met hun vernieuwende projecten. Bij de studenten gingen de awards naar Inge Desmedt (Syntra West) en Claudia Rooman (UGent).

Innovatieve projecten

Op 10 oktober 2019 werd voor de 19de keer de Liantis awards uitgereikt aan twee studenten en twee professionals voor hun innovatieve projecten op het vlak van Personeelsbeleid en Welzijn & Preventie. Nadat ze hun werk kwamen voorstellen tijdens een jurydag, verkoos de onafhankelijke jury van specialisten uit de bedrijfs- en academische wereld deze laureaten.

Winnaars Welzijn en Preventie

Bij de professionals in de categorie Welzijn en Preventie ging de award dit jaar naar Studiebureau Jonckheere. De adviseurs en ingenieurs van het studiebureau omarmden onlangs een unieke e-mailpolicy:

  • Al het inkomend e-mailverkeer komt op één centrale plek toe.
  • Vandaaruit wordt het dagelijks maar op twee momenten doorgestuurd naar de 35 medewerkers.
  • Iedere werkdag start met twee ‘biliotheekuren’: twee uur lang blijft het muisstil en mogen de medewerkers elkaar niet storen.

Het doel van deze maatregelen zijn gezonde én productievere medewerkers, die in een stabiele werkomgeving het beste van zichzelf kunnen geven. De aanpak, met een sterke focus op deconnecteren, lijkt eenvoudig, maar heeft toch een zeer groot effect. Bovendien deinst het bedrijf er niet voor terug om ook derden te sensibiliseren.

De award voor studenten ging naar Inge Desmedt (Syntra West) voor haar thesis rond de bestrijding van de bruingemarmerde stinkwants, een beestje dat het de medewerkers van Wallenius Wilhelmsen Logistics in Zeebrugge niet makkelijk maakt.

Winnaars Personeelsbeleid

Het dienstenchequebedrijf Sthep kaapte de award voor Personeelsbeleid weg met hun innovatief project rond jobcoaches. Die zetten ze in om hun huishoudhulpen optimaal te begeleiden.

Bij de studenten was de award voor Claudia Rooman (UGent). Haar diepgaande thesis onderzocht hoe stereotypen in vacatures jongeren soms tegenhouden om te solliciteren.

Meer info

Op de website van:

(Bron: Prebes)