- In de codex over het welzijn op het werk staan de bepalingen over het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen (hoofdstuk VI van boek I, titel 4; artikelen I.4-72 tot I.4-82).
Meer informatie hierover en de reglementaire teksten zijn beschikbaar op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Werkgelegenheid), in de rubriek Thema's > Welzijn op het werk > Het gezondheidstoezicht op de werknemers > Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers.
- De wet van 3 juli 1978 (voornamelijk artikelen 31, 31/1 en 34) betreffende de arbeidsovereenkomsten die de gevolgen voor de arbeidsovereenkomst bepaalt in geval van:
- arbeidsongeschiktheid;
meer informatie hierover is beschikbaar op de website van de FOD Werkgelegenheid, in de rubriek Thema's > Arbeidsovereenkomsten > Schorsing van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst > Schorsingen van de arbeidsovereenkomst - Oorzaken van schorsing in hoofde van de werknemer > Schorsingen van de arbeidsovereenkomst - ziekte en ongeval;
- gedeeltelijke werkhervatting;
meer informatie hierover is beschikbaar op de website van de FOD Werkgelegenheid, in de rubriek Thema's > Arbeidsovereenkomsten > Schorsing van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst > Schorsingen van de arbeidsovereenkomst - Oorzaken van schorsing in hoofde van de werknemer > Schorsingen van de arbeidsovereenkomst - ziekte en ongeval > Gedeeltelijke werkhervatting na een periode van arbeidsongeschiktheid;
- definitieve arbeidsongeschiktheid;
meer informatie hierover is beschikbaar op de website van de FOD Werkgelegenheid, in de rubriek Thema's > Arbeidsovereenkomsten > Einde van de arbeidsovereenkomst > Andere wijzen van beëindiging van de arbeidsovereenkomst (beëindiging in onderling akkoord, overmacht,...).
- arbeidsongeschiktheid;
- De antidiscriminatiewet
De antidiscriminatiewet stimuleert de tenuitvoerlegging van een werkhervattingsbeleid. De onderneming mag inzake tewerkstelling geen werknemers discrimineren op basis van hun gezondheidstoestand of van een handicap. De werkgever moet immers in redelijke aanpassingen voorzien.
Meer informatie over de anti-discriminatiewet is beschikbaar op de website van het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia.