Blog

Op de blog vindt u overzichtsartikels over welzijn op het werk. Er wordt steeds doorgelinkt naar relevante en interessante informatie over het besproken onderwerp.

 

Voeding, dranken en tabak

Arbeidsomstandigheden in slachthuizen en de vleesverwerkende nijverheid

In de coronaperiode kwamen slachthuizen in het nieuws omwille van enkele corona-uitbraken. De “European Federation of Food Agriculture and Tourism Trade Unions” (EFFAT) heeft een rapport uitgegeven om o.a. het misbruik van onderaannemingspraktijken en schijnzelfstandigheid, slechte arbeidsomstandigheden en ongezonde huisvesting aan te kaarten, welke in de coronaperiode een uitbraak kan bevorderen.

Gevaarlijke stoffen
Voeding, dranken en tabak / Verschaffen accommodatie en maaltijden

Verstikkings- en vergiftigingsrisico’s in de horeca en voedingssector: ook in deze sectoren zijn er gevaren van besloten ruimten

Op 13 mei 2018 raakten uitbaters van een café bewusteloos bij het aansluiten van een biervat, waarbij koolstofdioxide is vrijgekomen. De klanten vonden hen, raakten ook licht bedwelmd, maar slaagden erin de hulpdiensten te verwittigen.

Gevaarlijke stoffen
Voeding, dranken en tabak

CO2-risico’s en besloten ruimten in de brouwerijsector

Op 7 april 2013 stierven 7 personen bij het betreden van besloten ruimten in een brouwerij van Corona bier in Mexico tijdens reinigings- en onderhoudswerkzaamheden. Twee jaar ervoor was er ook een dode bij een wijnboer in de Napavallei in Californië en een dode in een brouwerij in Duitsland, telkens bij het betreden van besloten ruimten.