CLOSE

BeSWIC

Belgisch kenniscentrum over welzijn op het werk
Home | In de praktijk

Print RSS

In de praktijk

Arbeidsongevallen

Lessen uit 2 ongevallen in Belgische Seveso-bedrijven

De Afdeling van het toezicht op de chemische risico’s van de Algemene Directie Toezicht Welzijn op het Werk heeft op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg twee nieuwe nota's gepubliceerd in de reeks "Lessen uit ongevallen":...
Werken op hoogte
Bouw

Code van goede praktijk voor steigers

Op de Werelddag Veiligheid en Gezondheid op het werk van 28 april 2017 heeft Constructiv, de dienstverlenende organisatie van de bouwsector inzake welzijn, competentieondersteuning en toeleiding naar werk, samen met zijn partners een code van goede praktijk gepubliceerd voor het veilig monteren,...
Ergonomie / Musculoskeletale aandoeningen (MSA)
Voeding, dranken en tabak

Ergonomische oplossingen voor de voedingsindustrie - Syntheserapport Ergoscan®

Prevent heeft op vraag van Alimento, de sectororganisatie van de voedingsindustrie, de Ergoscan® ontwikkeld. Alimento biedt aan de leden uit de sector de mogelijkheid om een dergelijke Ergoscan® te laten uitvoeren. Verscheidene bedrijven hebben dat al gedaan en de resultaten zijn verzameld in een...

Business Training TV: Besloten ruimten

Eén van de belangrijkste gevaren bij werken in een besloten ruimte is een gevaarlijke atmosfeer die verstikking, brand of explosie kan veroorzaken. In het Business Training TV aanbod met interactieve videocursussen van Prevent is een video beschikbaar over de risico's van werken in besloten...
Risicoanalyse

Veiligheid is alles gezien hebben: de gratis RiskReporter app van Wolters Kluwer

Het is belangrijk om iedereen op de werkvloer te betrekken in het veiliger maken van de werkplek, maar het is vaak moeilijk om mensen effectief mee te krijgen. Toch ziet men samen meer, en meer meldingen zorgen voor een veiliger bedrijf. Via de RiskReporter app kan men voortaan snel en...
Thermische omgeving

Werken bij koude temperaturen

Lage temperaturen kunnen negatieve gevolgen hebben voor het werk. Wat zijn de wettelijke grenzen en beneden welke temperaturen mag men niet meer werken?