Informatiebladen over nanomaterialen en praktische tools voor gevaarlijke stoffen

12.10.2018
In het kader van de campagne “Gezonde werkplekken, Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan" heeft het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) over twee belangrijke onderwerpen op dit gebied een nieuw informatieblad uitgebracht.

Het informatieblad “Praktische tools en richtsnoeren voor gevaarlijke stoffen op de werkplek” gaat over het belang van dergelijke hulpmiddelen bij het beperken van de blootstelling van werknemers aan schadelijke stoffen. Men vindt er een beschrijving van en links naar veel bestaande tools uit de database, die voor een doeltreffend veiligheids- en gezondheidsbeheer kunnen worden gebruikt.

In het informatieblad “Gefabriceerde nanomaterialen op de werkplek” vindt men informatie en tips over het beheersen van de risico’s met betrekking tot de zich snel ontwikkelende nanotechnologie. Nanomaterialen worden op uiteenlopende gebieden gebruikt en kunnen een reeks toxische effecten hebben. In het nieuwe informatieblad worden de belangrijkste feiten op een rijtje gezet.

Ga voor meer informatie naar de website van de campagne: Een gezonde werkplek: Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!